RPi.nl.eu.org gemigreerd naar een nieuwe server

Na het bekend worden van de gigantisch grote kwetsbaarheid in de Drupal 7.31 code en de daarop volgende hacks werd aangeraden alle Drupal installaties terug te zetten vanuit backups van voor 29 oktober (meer info: drupal.org.) Ik heb heel snel ge├╝pdatet maar niet binnen de veilig geachte 8 uur en toen dit systeem (want dit is een Drupal 7 website) mij een vreemd mailtje leek te sturen vond ik dat ik grof te werk moest gaan.

Gelukkig vond ik een backup van ergens in mei, helaas niet van mijn eigen thema en de bestanden (tutorialplaatjes enzo) maar die heb ik gescanned op virussen en er lijkt op het oog ook niets mis mee dus die heb ik zo op de nieuwe server gezet (binnen een minuut heb je een nieuwe server bij Digital Ocean). Ik moet toegeven dat het wordt afgeraden om deze files te hergebruiken maar goed, ik had helaas geen backups van deze dingen, een goede reden om dat nu te gaan instellen. Met behulp van de Backup and Migrate module heb ik vervolgens de oude database geladen. Daarna heb ik met de hand alle tekst van de na mei geposte tutorials en andere posts terug gezet. Al met al was ik wel weer een paar uurtjes bezig maar goed, nu draaien we Drupal 7.34, op dit moment de nieuwste en veiligste versie.

Ik heb al een tijdje niets gepost maar dat komt omdat ik volop aan het experimenteren ben met Docker en CoreOS en Drupal 8, ik wil graag een systeem maken om heel snel en makkelijk sites zoals deze op te kunnen zitten. Het RPi gehobby lijdt daar helaas onder maar ik denk dat ik binnenkort een tutorial over Docker post. Docker draait immers ook prima op een RPi ook al is het verder waarschijnlijk niet direct nuttig voor home automation.